International SHOP EW-WARDROBE.COM
  • !INGYENES SZÁLLÍTÁS 35 000 FT FELETT RÉSZLETEK

Divat minden alkathoz – Hogyan hangsúlyozd ki legjobb vonásaidat?

szerző EW Group January 20, 2022

A fast fashion legnagyobb problémája, hogy koncepciójából hiányzik egy kulcsfontosságú megállapítás: a nők különbözőek. Ugyanis, ha két embernek hasonló méretei vannak az nem azt jelenti, hogy pontosan ugyanolyan méretű ruhák passzolnak hozzájuk. De honnan tudjuk, hogy mi illik hozzánk a leginkább, és mely darabok hozzák ki a legjobbat belőlünk?

Először is nagyon fontos hogy ismerd a testalkatod.

A Körte testalkat

 

A körte testalkatot (vagy háromszöget) keskeny vállak és kisebb derék jellemzi. A test felső fele általában kisebb, mint a derék alatti rész. A dekoltázsod kevésbé telt, ezért fontos más területeket hangsúlyozni. Próbáld kiegyensúlyozni a teltebb alsótestet azzal, hogy felül rétegzed a ruhadarbokat.

Testhezálló, csinos ruhákkal kiemelheted a derekadat, és választhatsz sötétebb nadrágot egyenes vagy bővebb szabással. Érdemes olyan A-vonalú szoknyákat és ruhákat választanod, amelyek térd felettiek. Ezen felül pedig bátran viselhetsz mintás ruhákat is.

A Homokóra testalkat

 http://3.bp.blogspot.com

Akkor hívjuk testalkatod homokórának, ha vállaid szinte azonos szélességűek a csípőddel, valamint formás derékkal és telt idomokkal rendelkezel.

Ehhez a testalkathoz általában könnyű öltözködni, mivel válogathatsz a V-nyakú, a csónaknyakú vagy kerek nyakú ruhákat közül is. Még peplum felsőket és galléros blúzokat is nyugodtan viselhetsz. Ha ruhaválasztásra kerül a sor, akkor teljesen szabadon választhatsz bármit. Mutasd meg a alakodat, és mindig hangsúlyozd a derekad! Kerüld a szögletes szabásokat, és a túlméretezett (oversize) darabokat!

Az Alma testalkat

 

Az alma testalkat a test középső része felé teltebb. A has és a mell területe kerül fókoszba, ezért optikailag meg kell hosszabbítani a törzsedet.

A felsőknek könnyűeknek, lengéknek kell lenniük, és a csípővonal alá kell érniük. Kerüld a túl feszes vagy a crop felsőket! A térd feletti kabátokkal, dzsekikkel és mellényekkel tudod optikailag meghosszabbítani felsőtestedet. 

Olyan ruhákat viselj, amelyek nem túl feszesek. Bármi, ami V-nyakú és csónaknyakú, teljesen ideális lehet a testalakodhoz.

Az Atletikus testalkat

 

Az alkatod egy téglalap formára hasonlít: vállaid azonos szélességűek a csípőddel és keskeny derekad van.

Mivel a súly egyenletesen oszlik el a testeden, ezért a cél az, hogy optikailag formásabbá tegyük alkatodat. Viselhetsz garbós felsőket vagy választhatsz ¾ -es ujjú felsőket is sötétebb árnyalatokban. De választhatsz még ballonkabátot vagy testhezálló kabátot is, amelyek övvel és gombokkal tökéletesen kiemelik a derekad. Maradj távol a túlméretezett (oversize) pulóverektől, dzsekiktől, és ha lehet a felsőktől is.

Az A-vonalú ruhák és szoknyák is megteremthetik vizuálisan a homokórát, ezért légy bátor, és válaszd ezeket az előnyös stílusokat!

Lent pedig hordhatsz skinny (csőfarmert) farmert vagy nadrágot, vagy akár lazábbat is összehúzott derékkal.

Ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, akkor könnyen megtalálod azokat a stílusokat, amelyek a legjobban passzolnak hozzád. Ha még mindig bizonytalan vagy, akkor először egy stylisttal konzultálj!

Ugrás a lap tetejére