International SHOP EW-WARDROBE.COM
  • !INGYENES SZÁLLÍTÁS 35 000 FT FELETT RÉSZLETEK

Öltözködj a hangulatodnak megfelelően: színek és jelentésük

szerző EW Group January 20, 2022

Köztudott, hogy a különböző színeknek különböző pszichológiai jelentőségük van, és egész nap nagy hatással lehetnek viselkedésünkre és hangulatunkra. Azok a színek, amelyeket bizonyos napokon viselünk, általában nem képviselik a kedvenc árnyalatunkat, ugyanakkor sokat elárulhatnak arról, hogy milyen üzenetet szeretnénk átadni a körülöttünk lévőknek.

  1. Fekete

A fekete az egyik leginkább viselt szín, és a kontextustól függően sokféle jelentéssel bír. Ez a gyász árnyalata és távolságot kommunikál, ugyanakkor a hatalom és a komolyság jelképe is. A fekete elegáns, és sokféle formában viselhető: kis fekete ruhaként, elegáns fekete magassarkú cipőként vagy fekete ballonkabátként. Ahhoz, hogy ne vidd túlzásba a feketét, kombináld a sötét darabokat színes kiegészítőkkel vagy akár egy kis fehér színnel a kontraszt érdekében.

  1. Fehér

A fekete ellentéteként a fehér az az árnyalat, amely nyitottságot teremt, a világosság pedig az érzékenység jele. A menyasszonyok fehér színt viselnek az esküvőjük napján, hogy az ártatlanságot és tisztaságot kommunikálják. Sokan azt gondolják, hogy a fehéret emiatt nem szabad más alkalommal viselni. Ez a nézet azonban totálisan téves, mivel egy elegáns fehér ruha, egy fehér blúz vagy egy fehér dzseki minden öltözet fénypontja lehet.

  1. Kék

A kék a színpaletta egyik legkedveltebb színe. A kéknek számos árnyalata létezik, és sokféle jelentése van. Friss, tiszta érzést teremt, és az állandóan folyó vízre emlékeztet. A tengerkék nagyszerű alternatívája a feketének, ami professzionalizmust, megbízhatóságot és komolyságot képvisel. Kombinálható mind élénk színekkel, mind teveszínnel, fehérrel vagy akár feketével is. Öltözz fel a meetingre egy sötétkék ruhába és húzz hozzá barna cipőt a tökéletes megjelenés érdekében!

  1. Piros

A piros egyértelműen a szeretet és a szenvedély színe. Figyelemfelkelő szín, ami az öltözetben is megnyilvánul. Ha nőiesnek szeretnéd érezni magad, és az erős oldaladat szeretnéd megmutatni, akkor a piros tökéletes szín számodra. Ne feledd azonban, hogy a vörös agresszívnek is tűnhet, ezért vigyázz, hogy ne ess túlzásba! A piros nagyon jól kombinálható a feketével vagy a fehérrel a divatos megjelenés érdekében.

  1. Zöld

A zöld egy egyre népszerűbb árnyalat, amely szezonról szezonra folyamatosan megjelenik a kifutón. 2017-ben a levélzöldet választotta az év színének a Pantone, ami még inkább keresetté tette a színt.

Ha szereted a színeket, de nem rajongsz a merész árnyalatokért, akkor válaszd a smaragd vagy az erdő zöld színét, amelyek a természetet ábrázolják, és frissességet árasztanak. A zöld a legjobban más földszínekkel (a természetben megjelenő árnyalatokkal) kombinálható, mint például a barnával és a szürkével.

Bármilyen is a stílusod, ne feledd, hogy azokkal a színekkel, amiket viselsz hatással lehet hangulatodra és arra, ahogy mások hogyan tekintenek rád.

Ugrás a lap tetejére