• Ingyenes szállítás 35 000 Ft feletti vásárlás esetén

A jól működő gardrób kialakítása

Ha már tudod, hogy életmódod és testalkatod szerint milyen ruhatárra van szükséged, és a színek is le vannak tisztázva, mielőtt elkezdenéd összeállítani az alap kapszularuhatáradat, tudni kell, hogy mi az, ami már van a szekrényben. A tudatos gondolkodás fontos része, hogy amit már megvettél (és ráadásul minden előre meghatározott paraméternek megfelel), azt tartsd meg, és hordd is.

Ekkor érdemes nekifogni a gardrób áttekintésének.

Miután lefényképezted a szekrényedet, vegyél ki minden ruhát, szedj le mindent a fogasokról, és nézd meg újra egyenként őket. Sőt, ha kell próbáld is fel őket. Rengeteg szempont szerint kell átválogatni a ruhákat (pl. állapot, évszakok, kényelem) ahhoz, hogy rájöjj mi az, aminek maradnia kell és része lehet a ruhatáradnak.

A gardróbrendezéshez rengeteg trükköt találsz Kapszularuhatár e-Bookunkban. Ilyen például az alábbi munkalap:

 

 

A kapszularuhatár koncepció

Elérkeztünk a legizgalmasabb lépéshez. Már mindent tudsz, ami ahhoz kell, hogy összeválogasd az alapdarabokat, és kialakítsd saját kapszularuhatárad. A jól működő kapszularuhatár erő, hiszen könnyebbé teszi a mindennapokat, sokkal tudatosabb leszel, nem veszel feleslegesen semmit, és pontosan tudod, mire van szükséged.

A gardrób alapjai azok a darabok, amiket szinte minden szezonban hordasz és használsz. Tehát olyan ruhadarabok és kiegészítők halmaza, melyek nem szezonálisak, gyakran hordod őket, alkatodnak, színtípusodnak megfelelnek, és inkább neutrális vagy alapszínekből állnak.

Ezeket az adott szezonnak megfelelően ki lehet egészíteni. Általában nagy klasszikusok vannak ebben az alapválasztékban, de személyiségtől és stílustól függően ez változhat. Így lesz az alap kapszularuhatár a tökéletes ruhaválaszték, amelyre minden alkalommal és bármilyen helyzetben számítani lehet.

 

Ha van egy jól kialakított kapszularuhatárad, az szép és jó, de sokszor a szürke hétköznapokban nehéz ezt fenntartani.

Jó tudni, hogyan adhatsz hozzá egy-egy új ruhadarabot a már jól működő rendszerhez:

Hogyan adj hozzá egy új ruhadarabot a kapszularuhatárhoz?

Ha eljutottál az utolsó lépéshez, és már megvan a végleges kapszularuhatár, akkor kézenfekvő az alábbi kérdés: Hogyan tovább? Hogyan lehet új ruhadarabot hozzáadni a jól felépített rendszerhez?

Kész a kapszularuhatár, így már nem is lehet új ruhákat vásárolni? Attól függetlenül, hogy kialakítottad ruhatárad még vásárolhatsz új darabokat, viszont tartsd szem előtt a következő "szabályokat":

  1. Illik a testalkatodhoz, és színben is passzol hozzád?
  2. Megfelel minőségileg a kapszularuhatár koncepciójának?
  3. Hány szettet tudsz kialakítani az új ruhadarab felhasználásával?
  4. A ruhadarab ápolása egyszerű otthon, normál, alacsony hőmérsékletű mosással?
  5. Hány évszakban lehet használni? Csak nyáron vagy egész évben használható?
  6. Van-e hasonló ruhadarabod (színben, szabásban), amit már használsz azokhoz a szetteket, amelyekhez az újat tervezed?


Jól hangzik? Akkor szerezd be Te is a sok-sok hasznos tanáccsal szolgáló Kapszularuhatár e-Bookunkat!

 

TOVÁBB AZ E-BOOKRA
BACK TO TOP