• Ingyenes szállítás 35 000 Ft feletti vásárlás esetén

Kapszularuhatár általános szabályai

1. Az alaktípus

Vannak ruhadarabok, amelyek sokkal előnyösebbek bizonyos alaktípusokon. Ezért, ha figyelembe veszed az adottságaidat (magasság, váll, mell, derék, csípő), és az alakodhoz illően választod meg ruháid, sokkal szívesebben fogod ezeket viselni.

2. A színek

Az alapszínek kiválasztása az egyik legfontosabb kérdés, amiben döntened kell a kapszularuhatáraddal kapcsolatban. Ezeket érdemes a bőrtónusod, bőrszíned, azaz a természetes színek alapján megválasztanod, hiszen a ruhatár minden darabját majd ehhez kell igazítani. Ha ez sikerül, akkor a ruhadarabok nem hogy illeszkedni fognak, de még ki is egészítik egymást!

3. Az életstílus

Bizonyos alkalmak, aktivitások külön-külön szetteket igényelnek. Ilyen például a munkahelyi "dress code", az otthoni viselet, vagy a szabadidős tevékenység. Ezek mind meghatározzák a további ruhadarabok, szettek kiválasztását. Emiatt több szettre is szükség lesz, és ehhez érdemes figyelembe venni az évszakokat és az időjárást is. Ezért is hangsúlyozzuk, hogy nincsen „egyetlen” bevált szabálya a kapszularuhatár kialakításának.

4. A klasszikusok

Számos minta és fazon van, ami gyorsan divatba jön, majd ilyen gyorsan el is tűnik a köztudatból. Viszont vannak olyan örök klasszikusok, amelyek jóformán sosem mennek ki a divatból. Ebből adódóan bölcsen teszed, ha minél több ilyen darabot tartasz a szekrényedben, hogy ezek minél tovább lehessenek kapszularuhatárad alapjai.

5. A minőség 

Egy kapszularuhatár esetén ugyan kevés ruhadarabot használsz, viszont sokszor hordod azokat különböző módon, így azokat idővel megviselheti a sok használat. Éppen ezért kiemelten fontos a minőségi ruhák megválasztása, amelyek hosszútávon képesek megőrizni formájukat a rendszeres használat ellenére is.

6. Stílus és kiegészítő

Az alapdarabokban az a szép – és ezért működik a kapszularuhatár stílustól függetlenül–, hogy egy jól szabott alapruhát, mely a testalkatodnak, testmagasságodnak és a színtípusodnak megfelel, a hozzá választott kiegészítőkkel és a többi ruhadarabbal szinte bármilyen stílusra lehet alakítani.  

capsule wardrobe example with classic basics

Amennyiben többet szeretnél megtudni a kapszularuhatárról, szerezd be az e-Bookot!   

TOVÁBB AZ E-BOOKRA
BACK TO TOP