• Ingyenes szállítás 35 000 Ft feletti vásárlás esetén

Kasmír kezelési útmutató

A kasmír ruhadarabok sokkal több odafigyelést igényelnek a pamutból készült daraboknál.

A kasmírok tárolása / kezelése:

  • Ne vállfázd kasmír ruhadarabjaid!
  • Mindig hajtogasd őket! 
  • Ne mosd meleg vízzel!
  • Ne dörzsöld a kasmír anyagokat!
  • A mosószert közvetlen a foltra csöpögtesd, és kézzel mosd ki a foltot!

A kasmírt csak kézzel szabad mosni, vagy vegytisztítással. 


Ha kézzel mosod, a következőkre figyelj:

1. Áztasd a kasmír darabot enyhe tisztítószeres, langyos vízbe!
2. Óvatosan nyomkodd az anyagot, ügyelve arra, hogy semmiképp ne dörzsöld, és feszítsd ki azt!
3.
Öblítsd át alaposan a ruhadarabot langyos vízzel, és mielőtt kiemelnéd a mosótálból óvatosan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, ezzel elkerülve a kinyúlását. 
4. 
Biztosítsd a ruhadarabnak, hogy felvegye eredeti alakját, majd hagyd természetes úton, levegőn száradni. Ne tedd ki a kasmír ruhákat közvetlen napsugárzásnak, ne szárítsd radiátoron, és ne tedd szárítógépbe őket! 

Apró rostbolyhok láthatóak a kasmír darabokon az első néhány használat után. Ezek a kis bolyhok laza rostszálak összegabalyodásából alakulnak ki a viselés során keletkező dörzsölődés hatására. Könnyen eltávolíthatod őket kézzel vagy speciális kasmír fésű használatával. 

 

Hogyan védd meg a kasmírt a molyoktól?

Mindig tartsd tisztán kasmír ruhadarabjaid! Az izzadtság és az ételfoltok könnyedén odavonzzák a molyokat, amelyek aztán tojásokat raknak a koszos kasmírra. A cipzáras zsákok alkalmazása a legjobb választás a kasmírok következő szezonig történő vagy hosszútávú tarolására. 

A molyok életciklusa 21 nap. Jó, ha legalább havonta egyszer kinyitod szekrényed ajtaját szellőzni, ezzel fényt és friss levegőt beengedve. Ha esetleg molyt fedezel fel a kasmíron, tekerd a ruhadarabot selyempapírba. Ezután (így betekerve) tedd egy műanyag zsákba, és hagyd a fagyasztóban egy teljes éjszakán át! Másnap kiolvaszthatod a zsákot. Ez végez a molyokkal és lárváikkal egyaránt. Cédrusgolyókat is helyezhetsz a vállfák köré, ez molyriasztóként szolgál.

BACK TO TOP