• Ingyenes szállítás 35 000 Ft feletti vásárlás esetén

Mi a testalkat típusod? Az 5 fő testalkat


A divatirányzatok mindig változnak, ezért elég nehéz kiválasztani, hogy melyik stílus vagy ruhadarab a számodra megfelelő.

A legfontosabb, hogy pontosan ismerd a testalkatodat, mivel ez határozza meg leginkább, hogy melyek azok a fazonok és szabások, amelyek jól állnak, és melyeket érdemes elkerülni. Valamint fontos, hogy megtaláld a megfelelő egyensúlyt a különböző ruhák között, a „legideálisabb” kombináció megalkotása érdekében, ami megnyújtja alakodat, és a lehető legközelebb hoz a homokóra arányához.

Az EW-nél az alábbi öt fő testalkat típussal dolgozunk:

  • Homokóra
  • Körte
  • Alma
  • Sportos
  • Eper

A testalkat típus meghatározásához meg kell mérned a testmagasságodat, a mellbőségedet, a derékbőségedet és a csípőbőséget. De fontos meghatározni a vállszélességet is, mivel ezt a csípőddel kell összehasonlítani. A legjobb módszer egy egyszínű, testhezálló ruha kiválasztása, és egy nagy tükör, amiben jól látod magad. Helyezz kontrasztos szalagokat a derék és a csípő köré, hogy könnyen lásd a tükörben a testarányokat.

Ha Homokóra alkat vagy:

A testalkatod arányos, a csípő és a mellbőség közel azonos méretű és a derék feszes.

Ha Körte alkat vagy:

A csípőd szélesebb, mint a mellrész, a felsőtested vékonyabb, az alsótest pedig gömbölyded.

Ha Alma alkat vagy:

A felsőtest és a mell nagyobb, a lábak és a csípő karcsúbb, a test alsó része nem annyira gömbölyded, klasszikus derékvonal nélkül.

Ha sportos alkat vagy:

Szögletes alkatod van, általában szép vállakkal és karcsú karokkal, nincs jelentős különbség a váll, a derék és a csípő között.

Ha Eper alkat vagy:

Olyan, mint egy fordított háromszög, ami azt jelenti, hogy szélesebb a vállad és karcsúbb a csípőd, de nem túl sok derékvonallal rendelkezel.

BACK TO TOP