International SHOP EW-WARDROBE.COM
  • !INGYENES SZÁLLÍTÁS 35 000 FT FELETT RÉSZLETEK

A jól működő gardrób kialakítása

Ha már tudjuk, hogy az életmódunk és a testalkatunk szerint milyen ruhatárra van szükségünk, és a színeket is letisztáztuk, mielőtt elkezdjük összeállítani az alap kapszularuhatárunkat, tudnunk kell, hogy mi az, ami már van a szekrényünkben. Hiszen a tudatos gondolkodás fontos része, hogy amit már megvettünk, és ráadásul minden előre átgondolt és ellenőrzött paraméternek megfelel, azt tartsuk meg, és hordjuk is.

Ekkor érdemes nekifogunk a gardróbunk áttekintésének.

Miután lefényképeztük a szekrényünket, vegyünk ki minden ruhát, szedjük le a fogasokról, nézzük meg újra egyenként, alaposan, sőt ha kell próbáljuk fel őket. Rengeteg szempont szerint kell átválogatnunk a ruhákat (pl. állapot, évszakok, kényelem) ahhoz, hogy rájöjjünk mi az aminek maradnia kell és része lehet a ruhatárunknak.

A gardróbrendezéshez rengeteg trükköt találsz Kapszularuhatár E-bookunkban. Mint például az alábbi munkalap:

 

 

A kapszularuhatár koncepció

Elérkeztünk a legizgalmasabb lépéshez. Már mindent tudunk, ami ahhoz kell, hogy összeválogassuk az alapdarabjainkat, és kialakítsuk a kapszularuhatárat. A jól működő kapszularuhatár erő, hiszen könnyebbé tesszük mindennapjainkat, sokkal tudatosabbak vagyunk, nem veszünk feleslegesen semmit, és pontosan tudjuk mire van szükségünk.

A szekrényünk alapjai azok, amiket szinte minden szezonban hordunk és használunkEzeket választjuk a legtöbbször, szinte minden öltözékben felhasználjuk részeit. Tehát olyan ruhadarabok és kiegészítők halmaza, melyek nem szezonálisak, gyakran hordjuk őket, alkatunknak, színtípusunknak megfelelnek, és inkább neutrális vagy alapszínekből  állnak.

Ezek  minden  kapszularuhatár  alapjai,  amit  az  adott  szezonnak megfelelően mindig kiegészítünk. Általában nagy klasszikusok vannak ebben az alapválasztékban, de személyiségünktől és stílusunktól függően ez változhat. Így lesz az alap kapszularuhatárunk a tökéletes ruhaválaszték, amelyre minden alkalommal és bármilyen helyzetben számíthatunk.

 

Ha van egy jól kialakított kapszularuhatárad, az szép és jó, de sokszor a szürke hétköznapokban nehéz ezt fenntartani.

Jó tudni, hogyan adhatsz hozzá egy-egy új ruhadarabot a már jól működő rendszerhez:

Hogyan adj hozzá egy új ruhadarabot a kapszularuhatárhoz?

Ha eljutottál az utolsó lépéshez, és már megvan a végleges kapszularuhatár, akkor kézenfekvő az alábbi kérdés: Hogyan tovább? Hogyan tudok bármilyen új ruhadarabot hozzáadni a jól felépített rendszerhez?

Kész a tökéletes kapszularuhatár, így már nem is vásárolhatok új ruhákat? Attól függetlenül, hogy kialakítottad ruhatárad még vásárolhatsz új darabokat, viszont tartsd szem előtt a következő "szabályokat":

  1. Illik a testalkatomhoz, és színben is passzol hozzám?
  2. Megfelel minőségileg a kapszularuhatár koncepciójának?
  3. Hány szettet tudok kialakítani az új ruhadarab felhasználásával?
  4. A ruhadarab ápolása egyszerű otthon, normál, alacsony hőmérsékletű mosással?
  5. Hány évszakban használhatom? Csak nyáron vagy egész évben használható?
  6. Van-e hasonló ruhadarabom (színben, szabásban), amit már használok azokhoz a szetteket, amelyekhez az újat tervezem?


Jól hangzik? Akkor szerezd be Te is a sok-sok hasznos tanáccsal szolgáló Kapszularuhatár E-bookunkat!

TOVÁBB AZ E-BOOK-RA

Ugrás a lap tetejére