International SHOP EW-WARDROBE.COM
  • !INGYENES SZÁLLÍTÁS 35 000 FT FELETT RÉSZLETEK

A kasmír ruhadarabok sokkal több odafigyelést igényelnek a pamutból készült daraboknál.

A kasmírok tárolása / kezelése:

  • Ne vállfázd kasmír ruhadarabjaid.
  • Mindig hajtogasd őket. 
  • Ne mosd meleg vízzel
  • Ne dörzsöld a kasmír anyagokat. 
  • A mosószert közvetlen a foltra csöpögtesd és kézzel mosd ki a foltot. 

A kasmírt csak kézzel szabad mosni, vagy vegytisztítással. 

Ha kézzel mosod, a következőkre figyelj:

1.  Áztasd a kasmír darabot enyhe tisztítószeres, langyos vízben
2. Óvatosan nyomkodd az anyagot, ügyelve arra, hogy semmiképp ne dörzsöld és feszítsd ki azt. 
3.
Öblítsd át alaposan a ruhadarabot langyos vízzel és óvatosan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, mielőtt kiemelnéd a mosótálból, ezzel elkerülve a kinyúlását. 
4. 
Biztosítsd a ruhadarabnak, hogy felvegye eredeti alakját, majd hagyd természetes úton, levegőn száradni. Ne tedd ki a kasmír ruhákat közvetlen napsugárzásnak, ne szárítsd radiátoron és ne tedd szárítógépbe őket. 

Apró rost-bolyhok láthatóak a kasmír darabokon az első néhány használat után. Ezek a kis bolyhok laza rostszálak összegabalyodásából alakulnak ki a viselés során keletkező dörzsölődés hatására. Könnyen eltávolíthatod őket kézzel, vagy speciális kasmír fésű használatával. 

Hogyan védjük meg a kasmírt a molyoktól?

Mindig tartsd tisztán kasmír ruhadarabjaid. Az izzadtság és az ételfoltok könnyedén odavonzzák a molyokat, amelyek aztán tojásokat tudnak rakni a koszos kasmírra. A cipzáras zsákok alkalmazása a legjobb választás a kasmírok következő szezonig, vagy hosszútávú tarolására. 

A molyok életciklusa 21 nap. Jó, ha legalább havonta egyszer kinyitod szekrényed ajtaját szellőzni, ezzel fényt és friss levegőt beengedve. Ha esetleg molyt fedezel fel a kasmíron, tekerd a ruhadarabot selyempapírba, majd így betekerve egy műanyag zsákba és hagyd a fagyasztóban egy teljes éjszakán át. Másnap kiolvaszthatod a zsákot. Ez végez a molyokkal és lárváikkal egyaránt. Helyezz cédrusgolyókat a vállfák köré, ez molyriasztóként szolgál.

Ugrás a lap tetejére