• Ingyen e-Book - Kód: eBookS2024 35.000Ft feletti vásárláshoz most!

Őszi ruhatár 6 lépésben

szerző Judit Korondi November 03, 2022

Sosem könnyű átállni egy új szezon ruhatárára, pláne amikor az időjárás is megviccel, a reggeli mínuszok után a napközbeni 20 fokokra is fel kell készülnünk. Így néha délután akár nyári ruhákat is felvehetnénk, de reggel már a télikabátért nyúlnánk.

A kulcsszó a rétegezés lehet, amivel az épp aktuális hőfoknak megfelelően dobhatunk le vagy vehetünk fel plusz rétegeket. A kiegészítők is sokat segíthetnek, egy sál vagy kendő, akár egy sapka felkerülhet amikor hűvösebb van és később pedig le, amikor melegedik az idő.

Nézzük hát, hogy ősszel milyen darabokkal bővítheted a ruhatárad, amelyek klasszikusak és ezeket sem kell minden évben lecserélned, pláne ha tudatosan, minőségi darabokat választasz.

Ballonkabát, laza kötöttek, blézerek? Mind tökéletesen egészítheti ki akár nyári alapdarabjaidat is.

A ballonkabát

Akár klasszikus bézs vagy akár egy feltűnő fekete bőrt választasz, a ballon mindig megbízható választás.

 

Egy jó csizma vagy bakancs

Akár térdig érő csizma vagy bakancs rajongó vagy, egy új darab segít megfeledkezned róla, milyen jó is volt a flip-flopban még nemrég.

 

      

 

Egy ütős szoknya

Itt több lehetőséged is van. Választhatsz egy klasszikus alapdarabot, mint például egy ceruzaszoknyát, de mondjuk izgalmasabb mintával vagy egy bővebb szoknyát, de feltűnőbb színben. A szoknyákat remekül ki tudod használni időjárástól függően harisnyával és balerinával de később persze hosszú csizmával is.

 

   

A tökéletes fehér ing

Ahogy már írtunk is róla, a fehér ing az igazi jolly joker, amivel az őszi szezonban nagyszerűen tudunk rétegezni, és szinte bármilyen alkalomhoz tudjuk passzolni a farmeres, lazától kezdve az irodai vagy alkalmiig. Feldobni pedig a legkönnyebb, például egy állatmintás cipővel.

 

A kényelmes blézer

Mi is sokszor beszéltünk már róla, hogy az őszi rétegezéshez a blézer elengedhetetlen. Idén a nagyméretű, férfi fazonú, oversize blézerek is nagyon mennek, de ha maradnál a csinosabb, nőiesebbnél, akkor fontos, hogy rugalmas, kényelmes anyagút válassz.

   

Sálak, kendők

A sálak és kendők is nagy szolgálatot tehetnek nekünk ősszel hiszen könnyen magunkkal vihetjük őket akár a táskánkban is és csak előkaphatjuk ha érezzük, hogy hirtelen már hűvösebb lett az idő. Nyakban, vagy akár kardigán helyettesítőként, akár övvel kombinálva is hordhatjuk őket.

   

 

Mire pedig már kezdjük megszokni a váltakozó időjárási viszonyokat, nagy eséllyel beköszönt a tél és a mínuszok és kezdhetjük az újratervezést, de lássuk be a szezonális ruhatár mindig izgalmas, még akkor is ha csak a régi ruháinkat vesszük elő újra.

 

  

 

 

 

Ugrás a lap tetejére