• Ingyen e-Book - Kód: eBookS2024 35.000Ft feletti vásárláshoz most!

Trendek 2023

szerző Judit Korondi January 09, 2023

Bár tudjátok, hogy a alapszularuhatár elősorban nem a trendekről szól, hiszen időtlen, klasszikus fazonokkal dolgozunk, de nagyon fontosnak tartjuk, hogy mi is figyeljük mi történik a divat világában, hiszen az outfitek összeállításánál, a kiegészítőkben, színekben fontos, hogy képben legyünk a legutolsó irányzatokkal.

Lássuk hát, hogy mik lesznek azok az irányvonalak a divatban, amelyeket akár be is építhetünk a ruhatárunkba, kiegészítve alapdarabainkat ha beleillik a szín- vagy stílusrendszerünkbe.

 

Kobalt Kék

Ez a gyönyörű kék árnyalat frissé és dominánssá tudja tenni öltözékünket, remekül beépíthető elegánsabb szettekbe is, és nagyon jól kombinálható más neutrális alapszínekkel mint a fehér, fekete, szürke, farmer vagy bézs. Ha jól állnak az erős, telített színek akkor jól párosítható a pink, zöld, narancs árnyalatokkal is próbálkozhatsz. Ha nem kifejezetten a színed, akkor kiegészítőként tudod hordani: táska, öv, karkötő, cipő nagyon elegáns és kifinomult jelleget ad egy szettnek.

                  

 

Cargo

A cargo stílus jön-megy az évtizedek során és az idei trendek szerint nem csupán a drapp és khaki színű lezser, laza öltözékekben fog megjelenni, hanem akár elegáns szettekben is, mivel ez persze csak szabás és anyaghasználat kérdése.

Eredetileg egy hosszúnadrág oldalzsebekkel, khaki színben, de az évek során a rövidnadrágos változata is beépült a munkaruházatba és persze a divatba is. Ezen kívül még a nagyzsebes blézer/dzseki fazonok is  hozzátartoznak, ami most újra a női divat kifutóira , így az üzletekbe is bekerül.

A trend legjobban a klasszikus cargo zsebet teszi fókuszba, így nem is klasszikus oldalzsebes nadrág, de maga a zseb szabásvonal jelenik meg akár klasszikusabb szabású ruhadarabokon. Tehát a khaki zöld melett bármilyen színben feltűnhet.

Azért figyeljünk persze oda, mert az nem feltétlen az a stílus ami minden alkatnak jól áll, mivel a zsebek könnyen erősíthetnek, előnytelenek.

Ilyenkor érdemes inkább a dzseki verziót belevenni a szettünkbe, vagy kizárólag „finomított” verzióban átemelni a szekrényünkbe: pl. ingruha, ing és rövidnadrág verióban.

                 

 

Metál

2023-as újdonság, hogy a csillogás, a metál színek bevonulnak a hétköznapokba is, nem az alkalmi ruhák, party szerelések sajátja lesz. Válogathatunk majd enyhén csillogó anyagok közül vagy akár egészen „durva” színesmetál darabokból és remekül kombinálhatjuk majd az alapdarabokkal is, mint például egy metál ezüst nadrághoz egy fehér blúz, vagy egy csillogó arany felsőhöz egy fekete ceruzaszoknya.

Valószínüleg nem újdonság senkinek, hogy a csillogó erősít, tehát óvatosan emeljük a szettekbe.

Talán a legbiztosabb megoldás a kiegészítőkben elkalmazni, a szokásos, táska, cipő, öv elemekkel játszani.

 

                    

 

Biker

A biker – vagyis bőr/műbőr bármilyen megoldásban -  is nagy visszatérő és persze idén már nem ciki – sőt – inkább előny, ha műbőrből készül. A motorosdzseki rengeteg fazonban és színkombinációban lesz igazán menő, egy klasszikusabb szettet is remekül fel lehet vele dobni. Aki pedig igazán bevállalós az akár egy miniszoknyában vagy overálban is felveheti, persze ez már alkalomfüggő.

Tudatos megoldás lehet egy vintage, second hand darab beszerzése, ami valódi bőr.

Ha alapdarabban gondolkodunk – márpedig ez mindenképpen javasolt – akkor egy bőrdzseki a legjobb megoldás. Ebben az esetben mindenképpen testalkat figyelembevételével, mert a klasszikus motorosfazon elég sok buktatóval rendelkezik: vállpánt, övrész, zsebek, domináns gallérmegoldások – így érdemes alaposan körbenézni.

          

 

Áttetsző

 Az áttetsző ruhák trükkös darabok,  azt gondolnánk, hogy nem hétköznapokra valók, de ahogy láthatjuk akár olyan fazont is találhatunk ami mégsem mutat meg túl sokat. Egy áttetsző újjú blúz például teljesen vállalható lehet akár egy lazább irodai környezetben is megfelelő testszínű trikóval, a merészebb darabokat pedig meghagyhatjuk az estékre, bulira.

                          

 

Újragondolt Denim

Bár a 40-es korosztály – akik a 80-as évekből még emlékeznek a kőkoptatott farmerokra és farmerszoknyákra – nem biztos, hogy könnyen tud majd azonosulni az új trenddel (vagy ki tudja, lehet, hogy épp megörülnek a nosztalgikus érzésnek), de a denim ruhadarabok – ruhák, szoknyák idén nagy valószínűséggel visszatérnek a boltokba.

A laza bőszárú farmernadrág még a szezon egyik nagy kedvence lesz, akinek jól áll, érdemes ez megfelelőt beleilleszteni az alapdarabjaink közé.

Akár például maxiszoknyák formájában, ami egyébként más anyagból is nagyon gyakori lesz.

A farmer – mivel a kék árnyalataiben található legtöbbször – szinte minden színtónus szekrényébe beilleszthető, így ezt a trendet jó tudjuk alkalmazni.

Mivel a trend az újragondolt farmer gondolat, így szinte minden megoldás belefér, vagyis nem kell semmi újat venni akár, de bátran elővehetjük a farmer alapdarabjainkat.

                               

 

 Kifinomult és Letisztult Szabás

Az angolról nehezen lefordítható „Sleek, Simple, Crisp Tailoring”-ot talán úgy tudnánk összefoglalni, hogy egyszerű, klasszikus, elegáns szabásvonalak, kifinomult és minőségi anyagok jellemzik. Lehet ez egy élrevasalt palazzo nadrág vagy egy letiszult szabású blézer vegy egy A-vonalú ruha.

                            

 

Pink

Végül jöjjön egy már-már klasszikus, ami az utóbbi években visszatérő trend, persze az árnyalatok változóak. Amíg tavaly egy erős neonos pink volt talán a legmeghatározóbb (Valentino Pink), addig idén még alakulóban van, hogy melyik lesz a legdominánsabb. A Barbie Pink (talán nem véletlen, hogy még egy élőszereplős Barbie film is készülőben van…), a Beetroot (vagyis cékla) Pink, vagy talán az év Pantone színe a Viva Magenta, ami enyhén karmazsinos, vöröses?

A pinket mi is nagyon kedvelük, úgyhogy szemmel tartjuk ezt a trendet és hamarosan bővebben írunk majd róla.

      

    

 

Képek: Getty Images, GIOVANNI GIANNONI/WWD, Vogue.fr

 

Ugrás a lap tetejére