• Ingyen e-Book - Kód: eBookS2024 35.000Ft feletti vásárláshoz most!

A világ sikeres női vezetőinek szokásai

szerző EW Group July 21, 2018

„A jövő a nő” - Így szól napjaink híres szlogenje egy olyan világban, ahol a nők a saját céljaikért küzdenek, és ahol egyre szélesebb körben ismerik el őket.
Természetesen nem azt mondjuk, hogy a férfiak kevésbé fontosak, de a nők egyre befolyásosabb jelenléte életmódunkat is gyökeresen megváltoztatja.
Így hát, ha csatlakozni szeretnél a befolyásos, sikeres női vezetők csoportjába, vagy legalább tanulni szeretnél tőlük, akkor itt a tökéletes lehetőség. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amelyet a sikeres nők tesznek annak érdekében, hogy még nagyobb tiszteletet érjenek el környezetükben.

 Forbes

Nem kétséges, hogy milyen fontos a hozzáállás. Az első és legfontosabb “öltözködési szabály”, hogy szakmai környezetben mindig nőiesnek és magabiztosnak kell mutatkozni. Az öltözködési stílusodat bölcsen, az adottságaidnak megfelelően kell megválasztani. Ha az elegáns öltözködést preferálod, akkor nem tudsz mellélőni egy fekete ruhával, egy sötétkék szoknyával és egy fehér blúzzal.

 

A napod indítása kritikus pont, hiszen ez rányomja a bélyegét a nap további részeire is. Kelj korán, és indítsd a reggelt pozitív gondolatokkal! Ne siess! Ha elvégzel egy egyszerű gyakorlatot, vagy még jobb, ha meditálsz készülődés előtt, akkor biztosan jól fog indulni a napod. Egyél eleget, és ami fontosabb: olyat, ami egészséges! Tekintsd ajándéknak a reggeli rutint, úgy, mintha egy (vagy több) óra énidőt kaptál volna.

Higgy a karmában, mert az mindig működik! Vagyis viselkedj kedvesen, és segíts másokon: munkatársakon, családtagokon, sőt még a helyi élelmiszerbolt munkatársain is. Látni fogod, hogy a varázslat azonnal kibontakozik a szemed előtt.

 https://hips.hearstapps.com/mac.h-cdn.co/assets/cm/14/49/54831641aa214_-_mc-office-colleagues.jpg?crop=1xw:1.0xh;center,top&resize=480:*

Légy aktív! És nemcsak fizikailag (ami természetesen ugyanolyan fontos), hanem mentálisan is. Légy olyan ember, aki megteszi az első lépést! Magabiztosan közeledj új emberek felé, legyél nyitott mások felé, kíváncsiskodj! A kapcsolatépítés olyasmi, ami nélkülözhetetlen a magánéletben és a karrierünk során is. Ne lustálkodj! Ha van ötleted, cselekedj, és nézd meg, hogy működik-e, hiszen azzal semmit sem veszíthetsz.

 

Figyelj, és szólalj fel! Nagyon fontos, hogy elmondd mi jár a fejedben, de közben légy nyitott mások problémáira is. Ezzel jobban fognak értékelni mások, és megismerik minden jó tulajdonságodat, ami igazán lényeges.

Mindig légy hű önmagadhoz, és soha ne próbálj más lenni! Egyrészt azért, mert ez lehetetlen, másrészt pedig azért, mert önmagad összehasonlítása másokkal felesleges stresszt okoz. A bizonytalanság normális, csak az a kérdés, hogyan kezeled. Tehát legközelebb, ha látsz valakit, aki jobban néz ki, gazdagabb, viccesebb vagy egyszerűen csak sikeresebb nálad, akkor adj hálát érte, és tekintsd őt saját személyes iránymutatódnak.

Maradj rugalmas! Természetesen tervezheted (és kell is) a közeli és a távoli jövőt, de adj egy kis teret a kiszámíthatatlannak is. Ha nyitott vagy a változásra, és megtanulod könnyedén elengedni a múltat, akkor rá fogsz jönni, hogy ez csökkenti a szorongást, és teljesen új utakra is terelhet téged. Lépj be te is a sikeres nők klubjába!

Ugrás a lap tetejére