• Ingyen e-Book - Kód: eBookS2024 35.000Ft feletti vásárláshoz most!

Divat minden alkathoz – Hogyan hangsúlyozd ki legjobb vonásaidat?

szerző EW Group January 20, 2022

A fast fashion legnagyobb problémája, hogy koncepciójából hiányzik egy kulcsfontosságú dolog: a nők különbözőek. Ugyanis, ha két személynek hasonló méretei vannak az nem azt jelenti, hogy pontosan ugyanolyan méretű, fazonú ruhák passzolnak hozzájuk. De honnan lehet tudni, hogy mi illik hozzánk a leginkább, és mely darabok hozzák ki a legjobbat belőlünk?

Először is nagyon fontos hogy ismerd a testalkatod.

A Körte testalkat

 

A körte testalkatot (vagy háromszöget) keskeny vállak és kisebb derék jellemzi. A test felső fele általában kisebb, mint a derék alatti rész. A dekoltázsod kevésbé telt, ezért fontos más területeket hangsúlyozni. Próbáld kiegyensúlyozni a teltebb alsótestet azzal, hogy felül rétegzed a ruhadarbokat.

Testhezálló, csinos ruhákkal kiemelheted a derekadat, és választhatsz sötétebb nadrágot egyenes vagy bővebb szabással. Érdemes olyan A vonalú szoknyákat és ruhákat választani, amelyek térd felettiek. Ezen felül pedig bátran viselhetsz mintás ruhákat is.

A Homokóra testalkat

 http://3.bp.blogspot.com

Akkor hívjuk testalkatod homokórának, ha vállaid szinte azonos szélességűek a csípőddel, valamint formás derékkal és telt idomokkal rendelkezel.

Ehhez a testalkathoz általában könnyű öltözködni, mivel válogathatsz a V nyakú, csónaknyakú vagy kereknyakú ruhák közül is. Még peplum felsőket és galléros blúzokat is nyugodtan viselhetsz. Ha ruhaválasztásra kerül a sor, akkor teljesen szabadon választhatsz bármit. Mutasd meg alakodat, és mindig hangsúlyozd a derekad! Kerüld a szögletes szabásokat, és a túlméretezett (oversize) darabokat!

Az Alma testalkat

 

Az alma testalkat a test középső része felé teltebb. A has és a mell területe kerül fókuszba, ezért optikailag meg kell hosszabbítani a törzsedet.

Azok a felsők lesznek tökéletesek ennek a testalkatnak, amelyek könnyűek, lengék, és a csípővonal alá érnek. Kerüld a túl feszes vagy a crop (rövid) felsőket! A térd feletti kabátokkal, dzsekikkel és mellényekkel tudod optikailag meghosszabbítani felsőtestedet. 

Olyan ruhákat viselj, amelyek nem túl feszesek. Bármi, ami V nyakú és csónaknyakú, teljesen ideális lehet a testalakodhoz.

A Sportos testalkat

 

Az alkatod egy téglalap formára hasonlít: vállaid azonos szélességűek a csípőddel és keskeny derekad van.

Mivel a súly egyenletesen oszlik el a testeden, ezért a cél az, hogy optikailag formásabbá tegyük alkatodat. Viselhetsz garbós felsőket vagy választhatsz ¾ -es ujjú felsőket is sötétebb árnyalatokban. De választhatsz még ballonkabátot vagy testhezálló kabátot is, amelyek övvel és gombokkal tökéletesen kiemelik a derekad. Maradj távol a túlméretezett (oversize) pulóverektől, dzsekiktől, és ha lehet a felsőktől is!

Az A vonalú ruhák és szoknyák is megteremthetik vizuálisan a homokórát, ezért légy bátor, és válaszd ezeket az előnyös stílusokat!

Lent pedig hordhatsz skinny (csőfarmert) farmert vagy nadrágot, vagy akár lazább fazont is összehúzott derékkal.

Ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, akkor könnyen megtalálod azokat a stílusokat, amelyek a legjobban passzolnak hozzád. Ha még mindig bizonytalan vagy, akkor először egy stylisttal konzultálj!

Ugrás a lap tetejére